Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alumnverksamhet

Vi vill väldigt gärna att du blir en del av vårt alumnnätverk!

Om du har läst kurser eller program inom IT vid Göteborgs universitet är du väldigt välkommen att registrera dig i alumndatabasen, även om du ännu inte har tagit ut en examen.

Alumnnätverket finns för att skapa kontaktytor mellan universitetet som det ser ut idag och före detta studenter. Målet är att hitta nya former för samarbete med mervärde för alla parter.

Vi hoppas att du ser oss som en naturlig plats för vidareutbildning och livslångt lärande. Den forskning som bedrivs vid IT-fakultetens institutioner genomsyrar också utbildningen och fristående kurser eller mastersprogram är väldigt bra tillfällen för fortbildning.

Som du säkert upplevt jobbar vi också aktivt för att få in kunskaper från yrkesverksamma i undervisningen, vilket bl.a. sker genom att bjuda in gästföreläsare. Vi ser väldigt gärna att du i framtiden kommer och berättar för studenter om de erfarenheter du skaffat dig i yrkeslivet.

Tillsammans är alla dessa tillfällen möjligheter för dig att knyta kontakter åt dig och dina arbetsgivare. För att underlätta kontakten mellan dig, dina kurskamrater och oss, finns en alumndatabas.

Vi hoppas att du vill bli en del av alumnnätverket inom IT vid Göteborgs universitet. Du kan registrera dig via länken "Anmäl dig här!" i högerkolumnen.

Välkommen!

 

Senaste nyhetsbreven:


Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Catharina Jerkbrant alumnansvarig på IT-fakulteten, eller någon av våra studievägledare.


Utmärkelsen Årets alumn

Till Årets alumn 2015 utsågs Catarina Coquand med motiveringen:

Catarina Coquand tilldelas utmärkelsen Årets Alumn 2015 för sitt arbete
med ledarskap och pedagogisk utveckling inom IT-området i Göteborg.
Som ledare för ett femårigt projekt har hon utvecklat civilingenjörsprogrammet i informationsteknik, IT-programmet, vid Chalmers tekniska högskola. I denna roll och senare som engagerad prefekt på institutionen för data- och informationsteknik, har Catarina Coquand medverkat till att sätta ämnesområden som software engineering och interaktionsdesign på den akademiska kartan i Göteborg.

 

Till Årets alumn 2014 utsågs Anna Sandberg med motiveringen:

"Utmärkelsen Årets alumn tilldelas år 2014 Anna Sandberg för den framträdande position inom mjukvaruutveckling på Ericsson som Anna erhållit, samtidigt som hon lyckats med konststycket att både disputera och därpå bli docent inom ämnet Software Engineering vid IT-fakulteten.

Anna Sandberg har också varit en av de drivande bakom utvecklingen av Software Center, en nationell nod för tät samverkan mellan industri och akademi när det gäller mjukvaruutveckling."

 

Till Årets alumn 2013 utsågs Lars Jerrestrand med motiveringen:

"Utmärkelsen Årets Alumn tilldelas år 2013 Lars Jerrestrand för att ha visat ett intresse, engagemang och en entusiasm för studenterna som sträcker sig långt över förväntan. Lars har med sin öppenhet och fysiska närvaro väglett och motiverat studenter i deras arbete i kurser och i examensarbeten. Han har visat förståelse för utmaningen det innebär att genomföra en studie på avancerad nivå genom att frikostigt dela med sig av sin tid, sitt nätverk och inte minst av sin stora kunskap och praktiska erfarenhet av att leda IT till affärsnytta."

 

Till Årets alumn 2012 utsågs Joakim Pontén med motiveringen:

"Utmärkelsen Årets Alumn tilldelas år 2012 Joakim Pontén för det sätt på vilket han tillämpar praktiska och teoretiska kunskaper förvärvade under sin utbildning i syfte att stötta Ericssons högst prioriterade kundprojekt med expertkompetens. I sitt arbete inom Ericsson Global Competence Hub har Joakim en drivande roll och har i sina senaste uppdrag arbetat som både arkitekt och designledare och bidrar i detta arbete till såväl kompetensuppbyggnad samt spjutspetsutveckling på ett globalt plan".

 

Till Årets alumn 2011 utsågs Henrik Tiblad med motiveringen:

"Utmärkelsen Årets alumn tilldelas år 2011 Henrik Tiblad, som med ett osjälviskt engagemang har arbetat med att förbereda studenter och hjälpa dem ut på arbetsmarknaden. Detta har bland annat skett genom att informera våra IT-studenter om ett antal olika faktorer som är av stort värde att känna till när man söker sitt första jobb."

Läs intervjun med Henrik Tiblad

 

Till Årets alumn 2010 utsågs Peter Andreasson på företaget Blue Mobile Systems. Motiveringen lyder: 

"Peter Andreasson tilldelas priset Årets Alumn 2010 för att han på ett föredömligt sätt har kombinerat tidigare yrkeserfarenhet med förvärvade kunskaper från Göteborgs universitet vid startandet av IT-företaget Blue Mobile Systems"

Läs intervjun med Peter Andreasson och kollegan Rickard Farby

Kontaktinformation

Catharina Jerkbrant, kommunikatör

IT-fakulteten, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-772 4898, 0766-18 27 48

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2016-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?