Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Polisens kroppsburna kameror föremål för nytt forskningsprojekt

  [2017-10-12] Enskilda poliser utrustas nu med kroppsburna kameror i syfte att förebygga våld och samla bevis för lagföring. Detta skedde bland annat under nazist-demonstrationen i Göteborg den 30 september, och är på gång att införas i stor skala över hela landet. Ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet ska nu undersöka vilka konsekvenser kamerorna får för polisens arbete.

 • Erik Stolterman - ny hedersdoktor vid IT-fakulteten

  [2017-10-02] Erik Stolterman, professor i interaktionsdesign vid Umeå universitet och professor i informatik vid Indiana University Bloomington, promoveras 20 oktober 2017 till hedersdoktor vid IT-fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Smarta telefoner utmanar lärarens roll i klassrummet

  [2017-09-26] Användningen av smarta telefoner i klassrummet kan skapa konflikter. Trots det har telefonerna blivit en del av den tekniska infrastrukturen för lärande då både lärare och elever använder telefoner som redskap i undervisning och skolarbetet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Robotar kan bidra till nya undervisningsformer i skolan

  [2017-09-12] Pedagogiska robotar i skolan kan i framtiden fungera som assistenter och ge lärarna avlastning. Trots många etiska utmaningar kring användandet av robotar är mellanstadieelever redan nu villiga att följa instruktioner och prata med robotar i klassrummet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Johan Magnusson i CIO: "Digitaliseringen spelar ingen roll"

  [2017-08-15] Johan Magnusson i CIO: "Digitaliseringen spelar ingen roll".

Fler nyheter

News image

Kontaktinformation

IT-fakulteten

412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-786 0000 (växel, Göteborgs universitet)

Fax:
031-772 4899

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2015-11-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://itufak.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-10-22