• Hackathon för ökad integration

[2017-04-21] Appen Pairent hjälper nyanlända barnfamiljer att få kontakt. Lösningen är resultatet av ett hackathon på temat integration som arrangerats av Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

• Johan Magnusson i CIO om faran när företagen skär ner på innovation

[2017-04-20] Johan Magnusson i CIO om faran när företagen skär ner på innovation.

• Integration med mobilen-projekt presenterades på UNESCO-konferens

[2017-04-03] Personal från institutionen för tillämpad IT presenterade forskningsprojektet Migration med mobilen på UNESCO´s konferens Mobile Learning Week i Paris 20-24 mars. Projektet startade hösten 2016 och vill hjälpa arabisktalande flyktingar i Västsverige att med hjälp av mobiltelefonen snabbt lära sig svenska och öka möjligheten till jobb.

• March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

[2017-03-31] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.

• Sök uppsatsstipendium inom Sök och Findability

[2017-03-20] Behöriga att söka medel ur fonden "Till Henrik Strindbergs minne" är studenter som studerar på något av IT-fakultetens program och är i färd med att skriva uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå.

• Ny forskningsmiljö för cyberfysiska system

[2017-03-15] Förutsättningarna för att testa datorsystem för självkörande fordon och andra cyberfysiska system kan snart komma att förbättras. Med anslag från Vetenskapsrådet planeras en ny, unik, forskningsmiljö för testning. Bakom projektet ligger forskare från två institutioner på Chalmers, tillsammans med kollegor i Kalifornien och Paris, samt vid Volvo Cars.

• Seminarium om en av vår tids största frågor: digitalisering

[2017-03-13] - Digitalisering är en av vår tids stora samhällsutmaningar och innehåller många fler dimensioner än bara teknik, påpekade rektor Pam Fredman när hon på måndagseftermiddagen hälsade välkommen till seminariet Digitalisering - teknik med människa. Seminariet är en del i en serie där regeringen för dialog om aktuella frågor med olika lärosäten ute i landet. Bland de medverkande fanns därför Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

• Öppet seminarium vid invigning av Centrum för global migration

[2017-03-13] Centrum för global migration (CGM) inrättas som ett fakultetsövergripande centrum vid Göteborgs universitet och har institutionen för globala studier som värdinstitution. Invigningen hålls vid Konferenscentrum Wallenberg den 29 mars.

• Javaprogrammering för syriska flyktingar

[2017-03-02] Lärare vid institutionen för tillämpad IT har tagit fram en kurs i Javaprogrammering som under hösten gavs för syriska flyktingar i Jordanien. I januari examinerades studenterna och nu ska pilotprojektet som skett i samarbete med hjälporganisationen Jamiya utvärderas.

• Johan Magnusson i CIO om den digitala klyftan

[2017-03-02] Johan Magnusson i CIO om den digitala klyftan.