• Sök uppsatsstipendium inom Sök och Findability

[2017-03-20] Behöriga att söka medel ur fonden "Till Henrik Strindbergs minne" är studenter som studerar på något av IT-fakultetens program och är i färd med att skriva uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå.

• Ny forskningsmiljö för cyberfysiska system

[2017-03-15] Förutsättningarna för att testa datorsystem för självkörande fordon och andra cyberfysiska system kan snart komma att förbättras. Med anslag från Vetenskapsrådet planeras en ny, unik, forskningsmiljö för testning. Bakom projektet ligger forskare från två institutioner på Chalmers, tillsammans med kollegor i Kalifornien och Paris, samt vid Volvo Cars.

• Seminarium om en av vår tids största frågor: digitalisering

[2017-03-13] - Digitalisering är en av vår tids stora samhällsutmaningar och innehåller många fler dimensioner än bara teknik, påpekade rektor Pam Fredman när hon på måndagseftermiddagen hälsade välkommen till seminariet Digitalisering - teknik med människa. Seminariet är en del i en serie där regeringen för dialog om aktuella frågor med olika lärosäten ute i landet. Bland de medverkande fanns därför Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

• Öppet seminarium vid invigning av Centrum för global migration

[2017-03-13] Centrum för global migration (CGM) inrättas som ett fakultetsövergripande centrum vid Göteborgs universitet och har institutionen för globala studier som värdinstitution. Invigningen hålls vid Konferenscentrum Wallenberg den 29 mars.

• Javaprogrammering för syriska flyktingar

[2017-03-02] Lärare vid institutionen för tillämpad IT har tagit fram en kurs i Javaprogrammering som under hösten gavs för syriska flyktingar i Jordanien. I januari examinerades studenterna och nu ska pilotprojektet som skett i samarbete med hjälporganisationen Jamiya utvärderas.

• Johan Magnusson i CIO om den digitala klyftan

[2017-03-02] Johan Magnusson i CIO om den digitala klyftan.

• Nytt samarbete för miljövisualisering i stadsmodeller

[2017-02-27] Osynliga miljövärden såsom luftföroreningar, buller, vind och solstrålning är svåra att presentera på ett begripligt sätt, och kan därmed vara svåra att greppa. Ett nytt samarbete mellan akademin, staden och näringslivet ska finna en metod för att enklare visualisera dessa miljövärden och därmed underlätta stadsplanering.

• Upplev 1600-talets Göteborg

[2017-02-22] Följ med på en resa till stadens barndom i den första och enda visualiseringen av 1600-talets Göteborg. Filmen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och utställningen "Göteborgs födelse" som öppnar på Stadsmuseet den 11 mars.

• Föräldrarna viktiga vid rehabilitering av unga med förvärvade hjärnskador

[2017-02-22] Unga som drabbas av hjärnskador behöver ofta omfattande rehabilitering. En ny avhandling från Göteborgs universitet visar att föräldrarna och ungdomarna själva kan bidra till att förstå vilken sorts rehabilitering som behövs genom att utforska hur tal och språk fungerar i hemmiljön.

• Henrik Sandklef om Javakurs i syriskt flyktingläger

[2017-02-17] Under hösten kan syriska studenter i två olika flyktingläger läsa programmering på distans tack vare ett samarbete med Göteborgs universitet. Till årsskiftet planeras även en kurs i globala studier.