Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Vår utmaning: framtidens it-lösningar

IT-fakulteten

IT-fakulteten består av de två institutionerna Data- och informationsteknik och Tillämpad informationsteknologi, där den förstnämnda har verksamhet på både Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

Forskningen vid institutionen för tillämpad IT är fokuserad på samhällets digitalisering, i syfte att undersöka digitaliseringens omvandlande kraft. Forskningen bedrivs inom områden som informatik, lärande och IT, kommunikation och kognitionsvetenskap.

Vid universitetsdelen av institutionen för data- och informationsteknik bedrivs forskning inom bland annat språkteknologi, interaktionsdesign, programmeringslogik och software engineering.

Forskning och undervisning är mycket internationell med studenter, lärare och forskare från ett 30-tal olika länder. Geografiskt finns båda institutionerna representerade på våra två campus, Campus Lindholmen och Campus Johanneberg.

 

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2018-04-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?