Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Vår utmaning: framtidens it-lösningar

IT-FAKULTETEN

IT-fakulteten består av de två institutionerna Data- och informationsteknik och Tillämpad informationsteknologi.

Forskningen vid institutionen för tillämpad IT fokuserar på samhällets digitalisering med tyngdpunkt på digitaliseringen som en omvandlande kraft. Informatik, lärande och IT, kommunikation och kognitionsvetenskap är exempel på forskningsområden.

Institutionen för data- och informationsteknik är integrerad mellan Göteborgs universitet och Chalmers, med forskning inom bland annat språkteknologi, interaktionsdesign, programmeringslogik och software engineering.

Verksamheten hittas både på Campus Lindholmen och på Campus Johanneberg, den är mycket internationell och kännetecknas av tät samverkan med det omgivande samhället.

Nyheter

  • Professor Jonas Ivarsson om förutsättningarna för ett lyckat AI-arbete

    [2019-01-08] Pedagogikprofessor Jonas Ivarsson hade under hösten 2018 ett AI-samarbete med institutionen för tillämpad IT. Ett tvärvetenskapligt förhållningssätt är en förutsättning för att lyckas med forskning och utbildning inom artificiell intelligens, menar han. - Alla inom GU måste lära sig av varandra och byta erfarenheter. AI handlar inte bara om det rent tekniska, utan även om tillämpningar, samhällsvetenskap, juridik och etik.

  • Framgångsrikt samarbete stärker Ugandas IT-kapacitet

    [2018-12-06] BRIGHT-projektet startade 2016 med målet att förstärka kapaciteten inom IKT i Uganda och skapa förutsättningar för socioekonomisk tillväxt. Ett av projektets huvudsyften är att utbilda tio doktorander, något som är på god väg med doktorandprojekt inom e-hälsa, översättning och industrisamarbete.

  • Prisbelönt arbete inom software metrics

    [2018-11-23] Inom software metrics arbetar man med att mäta och värdera olika egenskaper hos en mjukvara, till exempel för att snabba upp produktutvecklingen. I nästa steg vill forskarna tillämpa maskininlärning och artificiell intelligens på mätresultaten för att maximera nyttan.

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2018-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?