• "Distansundervisning handlar inte om att översätta ett campusupplägg rakt av"

[2020-04-07] Mattias von Feilitzen arbetar som pedagogisk utvecklare vid institutionen för tillämpad IT. Hans intresseområden är hur digitala verktyg och digitalisering påverkar och förändrar högre utbildning. Mattias är också knuten till PIL-enheten där hans huvudsakliga uppgifter är att ge stöd till lärare vid universitetet som vill utveckla sin undervisning med digitala verktyg.

• Robotar i klassrummet förstärker spelbaserat lärande för barn

[2020-04-03] Virtuella och pedagogiska spel används ofta för så kallat spelbaserat lärande i syfte att stimulera lärandeprocessen i matematik för barn i låg- och mellanstadiet. Ny forskning från Göteborgs universitet och Högskolan Väst visar att eleverna även accepterar sociala och humanoida robotar i klassrummet som spelpartner i en lärandesituation, vilket kan förstärka och utveckla barnens lärande ytterligare.

• Jonas Ivarsson utnämnd till professor - denna gång inom informatik

[2020-03-19] Jonas Ivarsson är från 19 mars 2020 ny professor i informatik efter att tidigare ha varit professor i pedagogik, även det vid Göteborgs universitet. Kort intervju med Jonas.

• Dick Stenmark är nyutnämnd professor i informatik!

[2020-03-19] Dick Stenmark, sedan 2018 dekan vid IT-fakulteten, har 19 mars 2020 utnämnts till professor i informatik vid Göteborgs universitet. Kort intervju med nye professorn.

• Tanya Singh på systemvetenskapligt program nominerad till årets tech-tjej

[2020-02-26] Microsoft presenterar de tio nominerade i Årets tech-tjej 2020 - en utmärkelse som företaget delar ut för 18:e året i rad i syfte att lyfta fram kvinnliga förebilder och inspirera unga kvinnor att söka sig till teknikrelaterade utbildningar. Tanya Singh på vårt systemvetenskapliga program är en av de tio.