• Offentlig sektor behöver bli bättre på att nyttja digitaliseringen

[2019-05-15] Regeringen har högt ställda mål att Sverige ska bli bäst i världen på att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Men den offentliga sektorn visar låg mognad i att hantera nya digitala investeringar samtidigt som den dras med konsekvenserna av tidigare digitala satsningar. Det visar en ny rapport från Göteborgs universitet och Swedish Center for Digital Innovation.

• Ytterligare 20 miljoner till vidareutbildning inom AI

[2019-05-09] Behovet av fördjupade kunskaper inom artificiell intelligens (AI) är stort på arbetsmarknaden och i samhället. Regeringen satsar nu ytterligare 20 miljoner på högskoleutbildning inom AI. Satsningen ska också främja det livslånga lärandet. (Pressmeddelande från Regeringskansliet)

• Expertkolumn i Expressen - doktorand Beata Jungselius om vett och etikett i sociala medier

[2019-05-07] Tre frågor till Beata Jungselius som med start 7 maj svarar på frågor om vett och etikett i sociala medier i tidningen Expressen.

• Marie Eneman om AI och utmaningar kring brottsbekämpning

[2019-05-06] Forskarna Marie Eneman och Jan Ljungberg var inbjudna till konferensen AI and its challenges to law enforcement som arrangerades av Totalförsvarets forskningsinstitut och Polismyndigheten 6 maj. Marie Eneman var inbjuden som talare under rubriken Ethical and Legal aspects of Technological regulation of harmful and illegal content in the digital society. Hon är även inbjuden att skriva ett bokkapitel kring detta som kommer ingå I den antologi som ges ut av konferensen till hösten 2019.

• Nancy Baym vid Microsoft Research ny hedersdoktor vid IT-fakulteten

[2019-04-25] Nancy Baym, forskningsledare vid Microsoft Research i USA, har utsetts till hedersdoktor vid IT-fakulteten, Göteborgs universitet, 2019. Hon promoveras under doktorspromoveringen vid Göteborgs universitet 18 oktober.