• The engineer who switched to informatics - meet Fredrik Svahn

[2018-08-13] As a recently graduated engineer in the late 1990's Fredrik Svahn early discovered the tension that appeared in large projects when traditional industry production went over to use digital software. Many years later Fredrik has started a research project where the intention is to do a survey of how Volvo Cars integrates the mechanics with modern electronics.

• Forskningsfält: medborgarforskning - intervju med Marisa Ponti

[2018-07-04] Marisa Ponti tar ett sabbatsår för att arbeta på EU-kommissionens Joint Research Center i Ispra, Italien. Forskningsprogrammet heter "Digitranscope: Digital Transformation and Governance of Human Society".

• Digital Grammars sätter en helt ny nivå för översättningsteknologi

[2018-07-02] Digital Grammars är ett kommersiellt resultat av över 20 års forskning på grammatisk översättning. Företaget har utvecklat en effektiv och användarvändlig mjukvara för flerspråkig översättning baserad på avancerade metoder från olika områden inom datavetenskap.

• Från årets Avslutningsceremoni

[2018-06-26] Här finns foton från IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula!

• Göteborgs universitet deltar i utbildningssatsning inom AI

[2018-06-18] Regeringen satsar 40 miljoner på högskoleutbildning inom artificiell intelligens (AI). Göteborgs universitet är ett av sju lärosäten som ingår i satsningen, som ska bidra till att möta arbetsmarknadens behov av omställning och fördjupade kunskaper inom AI.