• Prototyp för digitaliserat ledningsarbete presenteras på IVA:s forskningsdag

[2019-03-20] Faramarz Agahi har valts ut av IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, för att presentera sitt arbete med det smarta uppföljningsverktyget BasedOn. IVA anser att systemprototypen har stor potential för affärsutveckling. ¿ Förhoppningen är att med nya resurser och intresserade företag kunna färdigställa en version för att kunna testa verktyget på riktigt, säger han.

• Studentintervju, masterprogrammet Digital Leadership

[2019-03-05] Intervju med Maria Weise från Neubrandenburg i Tyskland, som läser första året på det nystartade masterprogrammet Digital Leadership. (engelsk text)

• Unikt samarbete för framtidens diagnostik av svåra infektionssjukdomar

[2019-02-27] Den 20-21 mars hålls konferensen Engineering Health som lyfter upp forskningssamarbeten mellan Sahlgrenska Akademin, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Chalmers. Lars Magnus Andersson, verksamhetschef och överläkare på Infektion på SU och Robert Feldt, professor vid Data- och informationsteknik på Chalmers kommer tillsammans hålla en presentation om sitt gemensamma forskningsprojekt. De har en vision om att stödja och förbättra behandling av svåra och svårdiagnostiserade infektionssjukdomar där patienterna är inlagda på sjukhus och behandlas över tid.

• IT-studenter är högvilt - rapport från mässan Gösta

[2019-02-26] Teknikutvecklingen har gjort konkurrensen om den digitala kompetensen knivskarp. Dagens industri besökte IT-studenternas arbetsmarknadsdag Gösta i Göteborg för att se hur företagen jagar framtidens talanger.

• Robots are becoming classroom tutors. But will they make the grade?

[2019-02-15] "Mechanical mentors try to find their place as teacher's helper". Article in Science news with reference to research by Sofia Serholt, Interaction Design, Department of Computer Science and Engineering.