Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Programmeringskurs i Python med didaktisk fördjupning

  [2018-03-13] Detta är en kurs som riktar sig till verksamma lärare i matematik, utvecklad av institutionen för tillämpad IT på uppdrag av Skolverket. Kursen kan också läsas av lärare i teknik eller andra ämnen. Om du som lärare är intresserad av att läsa kursen - prata med din skolhuvudman. Om du som huvudman vill att dina lärare ska läsa kursen - hör av dig till oss. Axel Carlsson, utbildningshandläggare Tel: 031-786 5877 E-post: axel.carlsson@ait.gu.se

 • Fem frågor till Jonas Landgren, ny prefekt vid institutionen för tillämpad IT

  [2018-03-01] Jonas Landgren är ny prefekt vid institutionen för tillämpad IT.

 • Tillämpad IT värd för ny centrumbildning inom digitalisering

  [2018-02-26] Tillämpad IT är värdinstitution för den nya centrumbildningen Centrum för digital innovation vid Göteborgs universitet. Det beslutade rektor Eva Wiberg nyligen. ¿ Jätteroligt, nu kan vi stärka kunskapsområdena inom digitalisering och digital innovation och etablera en komplett miljö inom Göteborgs universitet med detta fokus, säger Johan Magnusson, föreståndare. Inledningsvis kommer arbetet att realiseras genom samarbete mellan IT-fakulteten och Företagsekonomiska institutionen vid Handelshögskolan, men man eftersträvar även att attrahera fler samarbetsaktörer. ¿ Centrat blir Göteborgsnoden av den nationella forskningsmiljön SCDI (Swedish Centre for Digital Innovation) som funnits sedan 2013 med uppdraget att stödja undervisning och forskning om digital innovation, och agera mötesplats för samverkan kring området, säger Johan Magnusson.

 • 25-års jubileum för arbetsmarknadsdag för IT-studenter

  [2018-02-13] Studenttidningen Spionen rapporterar om Gösta studentförening som för 25:e året i rad anordnar en arbetsmarknadsdag där studenter träffar potentiella arbetsgivare och får komma i kontakt med den IT-bransch som väntar efter studierna.

 • "Låt mobiltelefonerna användas i klassrummet" - Torbjörn Ott i DN

  [2018-01-31] Mobiltelefoner har setts som ett problem i klassrummet. Men rätt använda kan de bli en naturlig del av undervisningen hävdar forskaren Torbjörn Ott, som skrivit en avhandling i ämnet.

Fler nyheter

News image

Kontaktinformation

IT-fakulteten

412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-786 0000 (växel, Göteborgs universitet)

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2015-11-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?