• Professor Jonas Ivarsson om förutsättningarna för ett lyckat AI-arbete

[2019-01-08] Pedagogikprofessor Jonas Ivarsson hade under hösten 2018 ett AI-samarbete med institutionen för tillämpad IT. Ett tvärvetenskapligt förhållningssätt är en förutsättning för att lyckas med forskning och utbildning inom artificiell intelligens, menar han. - Alla inom GU måste lära sig av varandra och byta erfarenheter. AI handlar inte bara om det rent tekniska, utan även om tillämpningar, samhällsvetenskap, juridik och etik.

• Framgångsrikt samarbete stärker Ugandas IT-kapacitet

[2018-12-06] BRIGHT-projektet startade 2016 med målet att förstärka kapaciteten inom IKT i Uganda och skapa förutsättningar för socioekonomisk tillväxt. Ett av projektets huvudsyften är att utbilda tio doktorander, något som är på god väg med doktorandprojekt inom e-hälsa, översättning och industrisamarbete.

• Prisbelönt arbete inom software metrics

[2018-11-23] Inom software metrics arbetar man med att mäta och värdera olika egenskaper hos en mjukvara, till exempel för att snabba upp produktutvecklingen. I nästa steg vill forskarna tillämpa maskininlärning och artificiell intelligens på mätresultaten för att maximera nyttan.

• Om att bearbeta sorg i sociala medier - Ylva Hård af Segerstad i SvD

[2018-11-05] - Sociala medier och digitala verktyg gör det möjligt att få stöd på ett sätt som inte var möjligt tidigare, säger Ylva Hård av Segerstad, docent på Institutionen för tillämpad it vid Göteborgs Universitet till Svenska Dagbladet.

• Topprankade forskare inom mjukvaruutveckling vid CSE

[2018-10-31] En ny bibliometrisk studie har rankat de tjugo bästa forskarna inom mjukvaruutveckling. På listan bland de topprankade finns fyra forskare från institutionen för data- och informationsteknik.