• FORSKARINTERVJU: Charlott Sellberg

[2019-08-21] Charlott Sellberg är ny universitetslektor vid avdelningen för lärande, kommunikation och IT. - Jag har länge haft ögonen på institutionen och tidigare samarbetat med flera i personalen. Utifrån får man känslan av att verksamheten präglas av arbetsglädje, frihet och en positiv anda, säger hon.

• Introduktion till digitalisering för lärare: Anmälan till kurspaket öppnar 15 juli

[2019-07-15] Vilken roll spelar informationsteknologin i morgondagens skola? Hur förändrar AI och digitalisering villkoren för hur vi lär oss och hur vi skapar ny kunskap? Nu kan du som är verksam inom skolan och utbildningsväsendet på ett enkelt och snabbt sätt förstå mer.

• Hållbarhet och mänsklighet i fokus på C&SE Hackathon 2019

[2019-06-24] Mellan 10 och 12 maj deltog 33 studenter i Computer & Software Engineering (C&SE) Hackathon 2019. Lag bestående av studenter från bland annat programmen Software Engineering and Management, Computer Science, och Applied Data Science samarbetade med organisationer som Ericsson, OpenHack och Västtrafik för att utveckla lösningar på temat "hållbara och smarta städer" och "koda för mänskligheten".

• Både högtidligt och personligt på IT-fakultetens avslutningsceremoni

[2019-06-14] IT-fakultetens avslutningsceremoni för årets avgångsstudenter gick av stapeln i universitetets aula - det blev personligt, uppsluppet och högtidligt med ett hav av finklädda studenter, släkt och vänner.

• Johan Magnusson och Francisco Gomes är IT-fakultetens pedagogiska pristagare 2019!

[2019-06-14] Johan Magnusson och Francisco Gomes de Oliveira Neto blev årets mottagare av IT-fakultetens pedagogiska pris.