• Thorsten Berger tilldelas Wallenberg Academy Fellow!

[2019-12-03] Thorsten Berger tilldelas Wallenberg Academy Fellow för sitt arbete med versionshantering inom mjukvaruutveckling.

• Från konferensen "AI in Prehospital care"

[2019-11-25] Samverkanskonferensen "AI in Prehospital care" visade intressanta exempel på hur artificiell intelligens kan användas inom vården.

• Studenter från CSE visar det osynliga på Universeum

[2019-11-21] 60 studenter från två av CSE:s masterpgrogram visade upp sina projekt för 4500 besökare på Universeum under utställningen "Showing the Invisible" den 25-26 oktober 2019.

• 40 miljoner kronor till lärarutbildningens digitalisering

[2019-11-15] Göteborgs universitet har tillsammans med åtta andra svenska lärosäten tilldelats 40 miljoner kronor av Vetenskapsrådet (VR). Pengarna ska gå till att utveckla forskarskolan Upgrade som syftar till att skapa kunskap om digitalisering i relation till lärarutbildningen. - Vi har goda erfarenheter från den pågående forskarskolan Grade med fokus på skolans digitalisering, och har nu lyckats samlat de starkaste forskningsmiljöerna i Sverige kring IT, lärande och lärarutbildning under det nya projektnamnet Upgrade. Det är glädjande att VR återigen tror på vårt arbete, säger Johan Lundin, ordförande för Grade och professor vid institutionen för tillämpad IT.

• Ylva Hård af Segerstad beviljas VFT-program

[2019-11-15] Ylva Hård af Segerstad har tillsammans med Maria Olsson (Sahlgrenska universitetssjukhuset) och Stefan Nilsson (Institutionen för vårdvetenskap, Göteborgs universitet) blivit beviljad medel inom programmet Verifiering för tillämpning (VFT) från Forsknings- och innovationskontoret (FIK) för att nyttiggöra resultat av sin forskning om digitala verktyg som stöd för unga vuxna canceröverlevare.