• Sociala medier-användningen äger rum både on- och offline

[2019-10-15] Sociala medier har förändrat hur människor kommunicerar med varandra men användandet är varken statiskt eller knutet till en specifik plattform. Nya funktioner på plattformarna, förändrade livsvillkor och förmåga att vara både on- och offline samtidigt är några av de omständigheter som påverkar vårt användande. Det visar en ny avhandling vid Göteborgs universitet.

• Lämna ditt bidrag till SWEG 2020

[2019-10-10] SWEG 2020 är ett forum för att diskutera aktuella frågor kring e-förvaltning. Konferensen ägnas åt öppna och kreativa diskussioner om e-förvaltningsforskning och dess framtida riktningar. Sista dag för bidrag är 24 november.

• Utbildningsminister Anna Ekström besökte ULF-projekt om praktiknära forskning i skolan

[2019-09-26] Utbildningsminister Anna Ekström besökte i tisdags två ULF-projekt om praktiknära forskning i skolan - "Språkdidaktisk samverkan" samt "AI och digital matematik".

• "Var tydlig med vad digitaliseringen ska uppnå"

[2019-09-18] Offentlig sektor visar låg mognad i att hantera digitala investeringar. Det finns också en stor rädsla för att digitala satsningar inte ska gå att räkna hem ekonomiskt. Det menar Johan Magnusson vid institutionen för tillämpad IT i en nyligen publicerad rapport.

• Ny professor installerad

[2019-09-16] Alexandra Weilenmann är ny professor i interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT. Fredagen den 13 september höll hon sin installationsföreläsning Tio tankar om skärmtid.