• Matematiklärare upplever tydliga motsättningar mellan digitala läromedel och textböcker

[2020-02-19] Digitala läromedel i skolan är tänkta att skapa mer tid för lärarna och individuell kunskapsutveckling för eleverna. Men användandet leder inte automatiskt till förbättringar utan skapar också tydliga motsättningar. Ny forskning från Göteborgs universitet visar att lärare upplever att digitala läromedel är ostrukturerade, gör elevernas kunskapsutveckling svår att förstå och erbjuder färre sätt att lära sig på.

• Om processen kring mjukvaruutveckling - intervju med Rodi Jolak

[2020-02-14] Rodi Jolak från Syrien är doktorand inom Software Engineering och hans forskningsfokus handlar om att förstå hur mjukvaruarkitekter kommunicerar och samarbetar under processen med att utveckla ny mjukvara. Vilka är mjukvaruarkitekternas utmaningar och behov - och vad kan det finnas för lösningar för att understödja processen?

• Understanding trust and artificial intelligence: Jonas Ivarsson om sitt WASP HS-projekt

[2020-02-07] Jonas Ivarsson, University of Gothenburg, project leader in WASP-HS for the project Professional trust and autonomous systems, will investigate how concerns and fears relating to new technology can affect the development of society.

• Forskning om digital distansutbildning visar på möjligheter och begränsningar med video

[2020-01-27] Med avhandlingen Digital Distance Education: A Longitudinal Exploration of Video Technology vill doktoranden Lena Dafgård bättre förstå de möjligheter och begränsningar som finns med användningen av video i digital distansutbildning inom högre utbildning.

• Ny avhandling pekar på nyckeln till framgångsrik digital innovation

[2020-01-20] Digital innovation är en av de starkaste transformativa krafterna vi har i dagens samhälle. - Den kommer att få större påverkan på organisationers verksamheter än vad exempelvis ångmaskinen hade på 1700-talet eller järnvägen hade på 1800-talet. Men det finns vissa hinder för att processen ska kunna ta fart, säger doktoranden Hannes Göbel som disputerar med avhandlingen Designing Digital Resourcing där han tittar på olika lösningar.