Träffa oss på Jobb & Utbildningsmässan i Uddevalla

Tid: 2020-02-27 kl 10:00
Plats: Agnebergshallen, Uddevalla

Evenemangstyp: Mässa

Är du intresserad av IT, programmering eller projektledning? Kom och prata med oss på Jobb & Utbildningsmässan i Uddevalla den 27 februari.

WEBBINARIUM: Produktion av poddar som undervisningsform

Tid: 2020-02-27 kl 12:15

Evenemangstyp: Seminarium

Detta webbinarium handlar om en undervisningsform där studenter får producera egna poddar, där de på fem minuter sammanfattar vetenskapliga studier. De lyssnar sedan på varandras poddar och diskuterar innehållet på campusförlagda seminarier.

Föreläsare: Frode Slinde, institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

Tid: 2020-03-02 kl 13:00

Evenemangstyp: Disputation

Rodi Jolak, avdelningen för software engineering, disputerar på en avhandling med titeln "Understanding and Supporting Software Design in Model-Based Software Engineering".

Föreläsare: Rodi Jolak

Besöksdagen

Tid: 2020-03-10 kl 09:00

Evenemangstyp: Öppet hus

Varje vår bjuder vi in till öppet hus, Besöksdagen, på Göteborgs universitet. Vi samlar representanter från universitetets alla utbildningsområden och ger dig chansen att ställa alla dina frågor till studievägledare och studenter.

Föreläsare: Studenter och studievägledare på Göteborgs universitet.

AI Ethics: Trust in humans and machines

Tid: 2020-03-17 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Welcome to a seminar under the theme: AI ETHICS at Chalmers, with the speaker Jonas Ivarsson, division of Informatics at the department of Applied Information Technology at the University of Gothenburg.

Föreläsare: Jonas Ivarsson

WEBBINARIUM: Sociala medier i högre utbildning

Tid: 2020-03-23 kl 12:15

Evenemangstyp: Seminarium

Webbinariet inleds med reflektioner baserade på egna erfarenheter kring för- och nackdelar med användandet av bl.a. Twitter och Facebook i högre utbildning. Sedan följer en diskussion kring tillämpning av sociala medier i undervisningssammanhang.

Föreläsare: Jonas Moll (Örebro universitet) och Pernilla Josefsson (Södertörns högskola).

Rethinking Higher Education 2020

Tid: 2020-03-28
Plats: Wallenberg Conference Center, Medicinaregatan, Göteborg

Evenemangstyp: Konferens

Welcome to the conference Rethinking Higher Education 2020!Students, teachers, researchers and other professionals are invited to a one-day conference on Saturday 28 March 2020 to discuss how to put the Sustainable Development Goals (SDGs) into action in our educational programs, research, and collaborations with society.

Föreläsare: Arjen Wals, Professor of Transformative Learning for Socio-Ecological Sustainability at Wageningen University, is confirmed as a keynote speaker.

International Conference on Analyzing and advancing simulations for professional learning (SimPro2020)

Tid: 2020-04-01 kl 09:00

Evenemangstyp: Konferens

The conference brings together practice-oriented research on simulation-based training from three different domains: medicine, maritime navigation, and police education. In their talks, the conference keynotes discuss the theoretical underpinnings of professional learning in simulated environments, putting focus on embodied actions with different artefacts during simulation as well as the importance of language and social interaction for reflecting on simulation in post-simulation debriefings.

Föreläsare: Peter Dieckmann, psychologist and currently head of research at the Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES). Sissel Eikeland Husebø, professor at Department of Health Studies, University of Stavanger, Norway. Roger Säljö, senior professor of education and educational psychology at Department of Education, Communication and Learning, University of Gothenburg, Sweden.

Kritiskt digitalt textarbete i klassrummet

Tid: 2020-04-03 kl 13:00

Evenemangstyp: Disputation

Lisa Molin disputerar i ämnet tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap.

Föreläsare: Lisa Molin

Artificial Intelligence, Affective Computing and Games: Healthcare, Learning and Adaptive Interaction

Tid: 2020-05-11 kl 09:00

Evenemangstyp: Workshop

The application of games to technology, as manifested in computer (console) based, virtual environments and with physical robots, has provided a fruitful avenue for studying cognitive and emotional phenomena. It has also provided a means for facilitating and understanding about learning processes and clinical deficits within learning and decision making.

Föreläsare: TBA

Sida 1 av 1