AI and pre-hospital care

Tid: 2019-11-13 kl 09:00
Plats: Stora konferenshallen, Lindholmen Science Park

Evenemangstyp: Seminarium

Artificiell intelligens har fått stor uppmärksamhet de senaste åren. AI har påverkat många områden inom vetenskap och teknik - och också vårt vardagsliv. Seminariet fokuserar på användningen av AI i vården, i synnerhet på patienter i ambulans. Vi kommer att visa upp en ambulans i Lindholmen Science Park och diskutera hur AI används i denna!

Docentföreläsning: Creative Elicitation, Modeling, and Reasoning for Early Stage Software Requirements

Tid: 2019-11-25 kl 13:00
Plats: Room 520, Jupiter Building, Lindholmen

Evenemangstyp: Föreläsning

Jennifer Horkoff, Software Engineering, håller sin docentföreläsning "Creative Elicitation, Modeling, and Reasoning for Early Stage Software Requirements".

Föreläsare: Jennifer Horkoff, avdelningen för software engineering, institutionen för data- och informationsteknik

"Incremental AI" - about how we might integrate AI into legal decision-making

Tid: 2019-11-26 kl 12:30
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Malmstensvåningen

Evenemangstyp: Workshop

The workshop is dedicated to discuss how we can take the most out of the combination of AI and law.

Föreläsare: Keynote: Prof. Daniel L. Chen, Director of Research at the Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) and Professor at the Toulouse School of Economics

Licentiatseminarium: Sergio García

Tid: 2019-11-28 kl 14:00

Evenemangstyp: Licentiatseminarium

Sergio García, avdelningen för software engineering, försvarar sin licentiatuppsats "Effective Engineering of Multi-Robot Software Applications".

Föreläsare: Sergio García

Etik- och värdeutmaningar för AI i näringsliv, förvaltning och sjukvård

Tid: 2019-12-18 kl 09:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1 - Torgny Segerstedtsalen

Evenemangstyp: Workshop

Den snabba introduktionen av AI-lösningar inom olika verksamheter och praktiker aktualiserar nya potentiella värdekonflikter och etiska utmaningar för företag, myndigheter och ansvariga beslutsfattare och professionella. Konferensen presenterar etikforskare från Alan Turinginstitutet i Storbritannien och universiteten i Wien och London, samt Göteborgs universitet och Chalmers.

Designing Digital Resourcing

Tid: 2020-01-24 kl 13:00

Evenemangstyp: Disputation

Hannes Göbel disputerar i ämnet informatik med avhandlingen Designing Digital Resourcing.

Föreläsare: Hannes Göbel

Sida 1 av 1