Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

AI och skolan - En halvdag för lärare och skolledare

Aktivitet

En halvdag på tema AI och lärande.

Artificiell Intelligens är under snabb utveckling och påverkar såväl arbetsliv och fritid, som skolans verksamhet. Användningen av AI innebär att vi automatiserar, inte bara fysiska aktiviteter, utan också intellektuella. Att automatisera intellektuella aspekter av skola, arbete och vardag är på många sätt annorlunda från fysisk automatisering. Denna förändring innebär att vi behöver utveckla vår förståelse av vad som är viktig kunskap i dag och i framtiden. Ett antal frågor kan ställas kring vad vi vill att barn, arbetande och medborgare behöver kunna, veta och förstå i samhället, men också hur undervisning kan stödjas med hjälp av ny teknologi.

Vi erbjuder en halvdag med insikter, diskussion och erfarenheter av vad det kan innebära att arbeta som lärare i en skola där AI är en självklar del i vardagen, samt hur dagens skolsystem kan behöva förändras med hänsyn till den tekniska utvecklingen på området.

Tid: 9-12 28/10
Plats: Lindholmen

Datum: 2019-10-28

Tid: 09:00 - 12:00

Kategorier: IT, Utbildning, Pedagogik och didaktik, Lärande

Plats: Lindholmen Science Park

Sista anmälningsdag: 2019-10-14 kl. 13:00.

Kontaktperson: Johan Lundin

Boka plats/anmäl dig

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-08-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?