Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Etik- och värdeutmaningar för AI i näringsliv, förvaltning och sjukvård

Workshop

Den snabba introduktionen av AI-lösningar inom olika verksamheter och praktiker aktualiserar nya potentiella värdekonflikter och etiska utmaningar för företag, myndigheter och ansvariga beslutsfattare och professionella.

Konferensen presenterar etikforskare från Alan Turinginstitutet i Storbritannien och universiteten i Wien och London, samt Göteborgs universitet och Chalmers.

Heldagsseminarium, 18 December, 2019
Torgny Segerstedtsalen
Göteborgs universitet, Vasaparken

Richard Ashcroft (Alan Turinginstitutet & Queen Mary University of London)
Dorna Behdadi (Göteborgs universitet)
Mark Coeckelbergh (Wien & De Montfort University)
Karl de Fine Licht (Chalmers)
Joakim Sandberg (Göteborgs & Groningens universitet samt Handelshögskolan Stockholm)

Den snabba introduktionen av AI-lösningar inom olika verksamheter och praktiker aktualiserar nya potentiella värdekonflikter och etiska utmaningar för företag, myndigheter och ansvariga beslutsfattare och professionella. AI-teknologier öppnar fantastiska möjligheter att nå nya, viktiga mål och bemästra tidigare omöjliga problem. Men AI utgör också en helt ny slags lösning vad gäller automatisering av informationshantering, analys och beslutsfattande, som ställer många antaganden i regelverk och mänskliga bedömningar på ända. Det gäller allt från komplex hantering av stora datamängder om människor och för människor obegripliga algoritmer som styr allt mer av våra liv och beslut, till frågor kring hur vi ska se på vårt eget ansvar och relation till artificiella aktörer och förstå vilka värden som kan och bör styra deras agerande.

Konferensen presenterar etikforskare från Alan Turinginstitutet i Storbritannien och universiteten i Wien och London, samt Göteborgs universitet och Chalmers. Den är öppen för alla intresserade men kräver anmälan, är avgiftsfri och inkluderar måltid och fika under dagen. Antalet platser är begränsade.

Facebook: https://www.facebook.com/events/647433432406409/

För anmälan, se länken nedan!

Datum: 2019-12-18

Tid: 09:00 - 16:30

Kategorier: Tvärvetenskap, IT, Samhällsvetenskap

Arrangör: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskap

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1
Torgny Segerstedtsalen

Evenemangslänk: Läs mer om Etik- och värdeutmaningar för AI i näringsliv, förvaltning och sjukvård

Kontaktperson: Christian Munthe

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2019-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?