Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Andreas Ekström om Sju sätt att äga världen

Föreläsning

Vilka är de sju viktigaste digitala utmaningarna samhället står inför under det kommande decenniet?
Föredraget visar hur makt, pengar och kunskap har snedfördelats i den digitala revolutionen - men också vilka stora möjligheter den gett: att bygga nya affärer, nya sociala samspel och det internet vi verkligen vill ha. "Sju sätt att äga världen" är på en gång en omvälvande samtidsanalys och en apell för digital demokratisering.

Andreas Ekström är kulturjournalist på Sydsvenskan i Malmö-Lund och författare. Han är aktuell med den kritikerhyllade boken Att hitta och utsågs till Årets talare 2019.

Föredraget arrangeras i samarbete mellan Ett HUM om, Centrum för digital humaniora vid Humanistiska fakulteten (Göteborgs universitet) och Världskulturmuseet och är den första i en seminarieserie om "Humaniora och AI" som kommer gå under våren på Humanistiska fakulteten i Näckrosparken.

Föredraget inleds med att Cecilia Lindhé, föreståndare vid Centrum för digital humaniora, ger en kort introduktion till fältet "humaniora och AI".

Efter föredraget är det mingel med afterworkbuffé till en självkostnad.

Föreläsare: Andreas Ekström

Datum: 2020-01-15

Tid: 18:00 - 20:00

Kategorier: Humaniora

Arrangör: Ett HUM om, Centrum för digital humaniora vid Humanistiska fakulteten (Göteborgs universitet) och Världskulturmuseet

Plats: Världskulturmuseet

Kontaktperson: Camilla Brudin Borg

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2019-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://itufak.gu.se/aktuellt/kalendarium/Aktuellt_detalj/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fitufak.gu.se%2Faktuellt%2Fkalendarium%2FAktuellt_detalj%2F%3Fprint%3Dtrue%26eventId%3D70137009075&eventId=70137009075
Utskriftsdatum: 2020-08-11