• FORSKARINTERVJU: Charlott Sellberg

[2019-08-21] Charlott Sellberg är ny universitetslektor vid avdelningen för lärande, kommunikation och IT. - Jag har länge haft ögonen på institutionen och tidigare samarbetat med flera i personalen. Utifrån får man känslan av att verksamheten präglas av arbetsglädje, frihet och en positiv anda, säger hon.

• Introduktion till digitalisering för lärare: Anmälan till kurspaket öppnar 15 juli

[2019-07-15] Vilken roll spelar informationsteknologin i morgondagens skola? Hur förändrar AI och digitalisering villkoren för hur vi lär oss och hur vi skapar ny kunskap? Nu kan du som är verksam inom skolan och utbildningsväsendet på ett enkelt och snabbt sätt förstå mer.

• Hållbarhet och mänsklighet i fokus på C&SE Hackathon 2019

[2019-06-24] Mellan 10 och 12 maj deltog 33 studenter i Computer & Software Engineering (C&SE) Hackathon 2019. Lag bestående av studenter från bland annat programmen Software Engineering and Management, Computer Science, och Applied Data Science samarbetade med organisationer som Ericsson, OpenHack och Västtrafik för att utveckla lösningar på temat "hållbara och smarta städer" och "koda för mänskligheten".

• Både högtidligt och personligt på IT-fakultetens avslutningsceremoni

[2019-06-14] IT-fakultetens avslutningsceremoni för årets avgångsstudenter gick av stapeln i universitetets aula - det blev personligt, uppsluppet och högtidligt med ett hav av finklädda studenter, släkt och vänner.

• Johan Magnusson och Francisco Gomes är IT-fakultetens pedagogiska pristagare 2019!

[2019-06-14] Johan Magnusson och Francisco Gomes de Oliveira Neto blev årets mottagare av IT-fakultetens pedagogiska pris.

• Flygande start för forskarskolan GRADE: Nu planeras utveckling med inriktning på lärarutbildning

[2019-06-12] Den nationella forskarskolan GRADE startade hösten 2018 med högt ställda ambitioner, bland annat att leverera ny kunskap för att utveckla lärarutbildningen. Knappt ett år senare är skolan framgångsrik med nära samarbeten och gemensam forskning. - Nyligen publicerade 14 doktorander och seniora forskare från skolan, alla från olika lärosäten, en gemensam artikel om Artificiell Intelligens i utbildning, säger ordförande Johan Lundin.

• Alexandra Weilenmann och Thomas Hillman om selfies i podcasten Digitalsamtal

[2019-06-03] Forskarna Thomas Hillman och Alexandra Weilenmann medverkar i podcasten Digitalsamtal om deras nyligen publicerade forskning om selfies.

• Global Swede Award till Olena Zakharian

[2019-05-24] Olena Zakharian, masterstudent vid institutionen för tillämpad IT, fick Global Swede Award 2019. Priset ges till internationella studenter som excellerat i områden som är nära relaterade till innovation och entreprenörskap.

• Offentlig sektor behöver bli bättre på att nyttja digitaliseringen

[2019-05-15] Regeringen har högt ställda mål att Sverige ska bli bäst i världen på att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Men den offentliga sektorn visar låg mognad i att hantera nya digitala investeringar samtidigt som den dras med konsekvenserna av tidigare digitala satsningar. Det visar en ny rapport från Göteborgs universitet och Swedish Center for Digital Innovation.

• Ytterligare 20 miljoner till vidareutbildning inom AI

[2019-05-09] Behovet av fördjupade kunskaper inom artificiell intelligens (AI) är stort på arbetsmarknaden och i samhället. Regeringen satsar nu ytterligare 20 miljoner på högskoleutbildning inom AI. Satsningen ska också främja det livslånga lärandet. (Pressmeddelande från Regeringskansliet)