• Göteborgs universitet deltar i utbildningssatsning inom AI

[2018-06-18] Regeringen satsar 40 miljoner på högskoleutbildning inom artificiell intelligens (AI). Göteborgs universitet är ett av sju lärosäten som ingår i satsningen, som ska bidra till att möta arbetsmarknadens behov av omställning och fördjupade kunskaper inom AI.

• Ny ledning utsedd för IT-fakulteten

[2018-06-18] Rektor Eva Wiberg har fattat beslut om att utse Dick Stenmark till ny dekan och Miroslaw Staron till ny prodekan för IT-fakulteten.

• Regeringen satsar 40 miljoner kronor på vidareutbildning inom AI

[2018-06-18] Behovet av fördjupade kunskaper om artificiell intelligens (AI) är stort på arbetsmarknaden och i det övriga samhället. Regeringen gör därför en särskild satsning på högskoleutbildning inom AI som också ska främja det livslånga lärandet.

• Många sätt att tolka likes på Instagram beroende på vem du är

[2018-06-14] Att likea ett foto på Instagram betyder inte nödvändigtvis att du gillar bilden du såg. En like kan ha olika betydelse beroende på vem som likear och vem som tolkar liken. Även en utebliven like kan ha stor betydelse visar ny forskning vid Göteborgs universitet.

• Inbjudan till workshop: #AI@GU

[2018-06-12] Det finns ett starkt samhällsbehov av forskning och utbildning kopplat till frågor om artificiell intelligens (AI). Göteborgs universitet vill bidra med sin kunskap, stärka och utveckla detta område. Lärare/forskare och doktorander med intresse för AI välkomnas till en intern workshop kring denna satsning.

• Richard Johansson och Johan Lundin pedagogiska pristagare 2018

[2018-06-05] Richard Johansson och Johan Lundin fick ta emot IT-fakultetens pedagogiska pris under den stora Avslutningsceremonin i universitetets aula.

• Ingenjören som blev informatiker - möt Fredrik Svahn

[2018-05-29] Som nyexaminerad ingenjör i slutet av 1990-talet såg Fredrik Svahn tidigt spänningarna som uppstod i stora projekt när traditionell industritillverkning skulle använda digital mjukvara. Många år senare, och med fyra miljoner från Wallenbergstiftelsen i ryggen, har han startat ett forskningsprojekt där han planerar att kartlägga hur Volvo Cars integrerar mekaniken med modern elektronik.

• IT-humanisten Emma bytte Lindholmen mot Hongkong

[2018-05-23] Den perfekta mixen. Så beskriver Emma Carlsson, 24 år, systemvetarprogrammets inriktning mot både IT, människa och organisation. Efter utbytesstudier i Hongkong jobbar hon nu med sin kandidatuppsats.

• Internationellt ledande samverkansmiljö för AI placeras i Göteborg

[2018-05-16] I dag, den 16 maj, lanserade digitaliseringsminister Peter Eriksson en internationellt ledande samverkansmiljö för artificiell intelligens (AI) - Data Factory & Arena. Arenan kommer att etableras i Göteborg på Lindholmen Science Park. (Pressmeddelande från Regeringskansliet)

• Regeringen satsar på AI (TT)

[2018-05-15] En ny miljardsatsning och vidareutbildningar på universitet och högskolor ska lyfta Sverige i den globala kapplöpningen mot utvecklandet av artificiell intelligens.