• Artikel i Nature: AI-teknologi som redskap för att överblicka stort vetenskapligt material

[2018-09-11] Allteftersom artificiellt intelligenta verktyg för litteratur- och datautforskning utvecklas vidare, söker utvecklarna efter automatiserade sätt att bedöma hur hypoteser genereras och valideras. (Intervju med Christian Berger i Nature.)

• Journalistdrömmen ledde till forskning om diplomati: Möt Alice Srugies

[2018-09-04] Drömmen var att bli journalist men Alice Srugies fastnade istället för kommunikationsvetenskap och europeisk offentlig diplomati. Sedan hösten 2017 är hon universitetslektor vid institutionen för tillämpad IT med fokus på kriskommunikation.

• Prisbelönt forskning om digital innovation

[2018-08-17] The European Research Paper of the Year award recognizes the best, most solid and relevant European research papers of the past year. Fredrik Svahn, Lars Mathiassen, and Rikard Lindgren was recently awarded the Runner-up for their MIS Quarterly article Embracing Digital Innovation in Incumbent Firms: How Volvo Cars Managed Competing Concerns. The prize was received June 11, during the CIONext conference in Brussels.

• The engineer who switched to informatics - meet Fredrik Svahn

[2018-08-13] As a recently graduated engineer in the late 1990's Fredrik Svahn early discovered the tension that appeared in large projects when traditional industry production went over to use digital software. Many years later Fredrik has started a research project where the intention is to do a survey of how Volvo Cars integrates the mechanics with modern electronics.

• Forskningsfält: medborgarforskning - intervju med Marisa Ponti

[2018-07-04] Marisa Ponti tar ett sabbatsår för att arbeta på EU-kommissionens Joint Research Center i Ispra, Italien. Forskningsprogrammet heter "Digitranscope: Digital Transformation and Governance of Human Society".

• Digital Grammars sätter en helt ny nivå för översättningsteknologi

[2018-07-02] Digital Grammars är ett kommersiellt resultat av över 20 års forskning på grammatisk översättning. Företaget har utvecklat en effektiv och användarvändlig mjukvara för flerspråkig översättning baserad på avancerade metoder från olika områden inom datavetenskap.

• Från årets Avslutningsceremoni

[2018-06-26] Här finns foton från IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula!

• Göteborgs universitet deltar i utbildningssatsning inom AI

[2018-06-18] Regeringen satsar 40 miljoner på högskoleutbildning inom artificiell intelligens (AI). Göteborgs universitet är ett av sju lärosäten som ingår i satsningen, som ska bidra till att möta arbetsmarknadens behov av omställning och fördjupade kunskaper inom AI.

• Ny ledning utsedd för IT-fakulteten

[2018-06-18] Rektor Eva Wiberg har fattat beslut om att utse Dick Stenmark till ny dekan och Miroslaw Staron till ny prodekan för IT-fakulteten.

• Regeringen satsar 40 miljoner kronor på vidareutbildning inom AI

[2018-06-18] Behovet av fördjupade kunskaper om artificiell intelligens (AI) är stort på arbetsmarknaden och i det övriga samhället. Regeringen gör därför en särskild satsning på högskoleutbildning inom AI som också ska främja det livslånga lärandet.