• 9,5 miljoner kronor i forskningsmedel till tillämpad IT

[2017-12-12] Det blev stor utdelning av forskningsmedel till institutionen för tillämpad IT från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse, samt Vetenskapsrådet. ¿ Jätteroligt, det är ett kvitto på att vi forskar om relevanta frågor och håller kvalitet i vårt arbete, säger Jan Ljungberg, professor och viceprefekt för forskning vid institutionen.

• Ny trend: Dokumentera familjelivet med hjälp av ett proffs (SVT nyheter)

[2017-11-16] "Trenden i sociala medier att visa upp ett tillrättalagt och perfekt liv är på väg bort. Nu kommer nya trenden - att låta vardagen synas." SVT nyheter skriver om Beata Jungselius forskning.

• Göteborgs universitet satsar på spelbranschen (GP)

[2017-10-30] Den svenska spelbranschen växer så det knakar. Men bristen på seniora programmerare är stor. Staffan Björk intervjuas om nystartade masterprogrammet "Game Design & Technology" i GP.

• Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data

[2017-10-30] Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data.

• Matematiskt geni och hedersdoktor har oväntat gått ur tiden

[2017-10-20] Vladimir Voevodsky, världsledande matematiker och 2016 utsedd till hedersdoktor vid Göteborgs universitet, har hastigt avlidit vid 51 års ålder.

• Polisens kroppsburna kameror föremål för nytt forskningsprojekt

[2017-10-12] Enskilda poliser utrustas nu med kroppsburna kameror i syfte att förebygga våld och samla bevis för lagföring. Detta skedde bland annat under nazist-demonstrationen i Göteborg den 30 september, och är på gång att införas i stor skala över hela landet. Ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet ska nu undersöka vilka konsekvenser kamerorna får för polisens arbete.

• Erik Stolterman - ny hedersdoktor vid IT-fakulteten

[2017-10-02] Erik Stolterman, professor i interaktionsdesign vid Umeå universitet och professor i informatik vid Indiana University Bloomington, promoveras 20 oktober 2017 till hedersdoktor vid IT-fakulteten, Göteborgs universitet.

• Smarta telefoner utmanar lärarens roll i klassrummet

[2017-09-26] Användningen av smarta telefoner i klassrummet kan skapa konflikter. Trots det har telefonerna blivit en del av den tekniska infrastrukturen för lärande då både lärare och elever använder telefoner som redskap i undervisning och skolarbetet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Robotar kan bidra till nya undervisningsformer i skolan

[2017-09-12] Pedagogiska robotar i skolan kan i framtiden fungera som assistenter och ge lärarna avlastning. Trots många etiska utmaningar kring användandet av robotar är mellanstadieelever redan nu villiga att följa instruktioner och prata med robotar i klassrummet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Johan Magnusson i CIO: "Digitaliseringen spelar ingen roll"

[2017-08-15] Johan Magnusson i CIO: "Digitaliseringen spelar ingen roll".