Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • 9,5 miljoner kronor i forskningsmedel till tillämpad IT

  [2017-12-12] Det blev stor utdelning av forskningsmedel till institutionen för tillämpad IT från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse, samt Vetenskapsrådet. ¿ Jätteroligt, det är ett kvitto på att vi forskar om relevanta frågor och håller kvalitet i vårt arbete, säger Jan Ljungberg, professor och viceprefekt för forskning vid institutionen.

 • Ny trend: Dokumentera familjelivet med hjälp av ett proffs (SVT nyheter)

  [2017-11-16] "Trenden i sociala medier att visa upp ett tillrättalagt och perfekt liv är på väg bort. Nu kommer nya trenden - att låta vardagen synas." SVT nyheter skriver om Beata Jungselius forskning.

 • Göteborgs universitet satsar på spelbranschen (GP)

  [2017-10-30] Den svenska spelbranschen växer så det knakar. Men bristen på seniora programmerare är stor. Staffan Björk intervjuas om nystartade masterprogrammet "Game Design & Technology" i GP.

 • Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data

  [2017-10-30] Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data.

 • Matematiskt geni och hedersdoktor har oväntat gått ur tiden

  [2017-10-20] Vladimir Voevodsky, världsledande matematiker och 2016 utsedd till hedersdoktor vid Göteborgs universitet, har hastigt avlidit vid 51 års ålder.

 • Polisens kroppsburna kameror föremål för nytt forskningsprojekt

  [2017-10-12] Enskilda poliser utrustas nu med kroppsburna kameror i syfte att förebygga våld och samla bevis för lagföring. Detta skedde bland annat under nazist-demonstrationen i Göteborg den 30 september, och är på gång att införas i stor skala över hela landet. Ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet ska nu undersöka vilka konsekvenser kamerorna får för polisens arbete.

 • Erik Stolterman - ny hedersdoktor vid IT-fakulteten

  [2017-10-02] Erik Stolterman, professor i interaktionsdesign vid Umeå universitet och professor i informatik vid Indiana University Bloomington, promoveras 20 oktober 2017 till hedersdoktor vid IT-fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Smarta telefoner utmanar lärarens roll i klassrummet

  [2017-09-26] Användningen av smarta telefoner i klassrummet kan skapa konflikter. Trots det har telefonerna blivit en del av den tekniska infrastrukturen för lärande då både lärare och elever använder telefoner som redskap i undervisning och skolarbetet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Robotar kan bidra till nya undervisningsformer i skolan

  [2017-09-12] Pedagogiska robotar i skolan kan i framtiden fungera som assistenter och ge lärarna avlastning. Trots många etiska utmaningar kring användandet av robotar är mellanstadieelever redan nu villiga att följa instruktioner och prata med robotar i klassrummet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Johan Magnusson i CIO: "Digitaliseringen spelar ingen roll"

  [2017-08-15] Johan Magnusson i CIO: "Digitaliseringen spelar ingen roll".

Fler nyheter

News image

Kontaktinformation

IT-fakulteten

412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-786 0000 (växel, Göteborgs universitet)

Fax:
031-772 4899

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?