• Inbjudan till bal för alla studenter vid universitetet

[2018-02-14] Välkommen till Marskalkbalen den 24 mars 2018. Alla som studerar vid Göteborgs universitet är välkomna! Sista anmälningsdag är den 24 februari 2018.

• 25-års jubileum för arbetsmarknadsdag för IT-studenter

[2018-02-13] Studenttidningen Spionen rapporterar om Gösta studentförening som för 25:e året i rad anordnar en arbetsmarknadsdag där studenter träffar potentiella arbetsgivare och får komma i kontakt med den IT-bransch som väntar efter studierna.

• "Låt mobiltelefonerna användas i klassrummet" - Torbjörn Ott i DN

[2018-01-31] Mobiltelefoner har setts som ett problem i klassrummet. Men rätt använda kan de bli en naturlig del av undervisningen hävdar forskaren Torbjörn Ott, som skrivit en avhandling i ämnet.

• Vill du bli forskare inom lärande och IT?

[2018-01-16] Nu kan du med lärarexamen söka forskarutbildning i tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap. Det är CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, vid Göteborgs universitet som öppnar för antagning till forskarutbildningen under våren 2018.

• 9,5 miljoner kronor i forskningsmedel till tillämpad IT

[2017-12-12] Det blev stor utdelning av forskningsmedel till institutionen för tillämpad IT från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse, samt Vetenskapsrådet. ¿ Jätteroligt, det är ett kvitto på att vi forskar om relevanta frågor och håller kvalitet i vårt arbete, säger Jan Ljungberg, professor och viceprefekt för forskning vid institutionen.

• Ny trend: Dokumentera familjelivet med hjälp av ett proffs (SVT nyheter)

[2017-11-16] "Trenden i sociala medier att visa upp ett tillrättalagt och perfekt liv är på väg bort. Nu kommer nya trenden - att låta vardagen synas." SVT nyheter skriver om Beata Jungselius forskning.

• Göteborgs universitet satsar på spelbranschen (GP)

[2017-10-30] Den svenska spelbranschen växer så det knakar. Men bristen på seniora programmerare är stor. Staffan Björk intervjuas om nystartade masterprogrammet "Game Design & Technology" i GP.

• Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data

[2017-10-30] Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data.

• Matematiskt geni och hedersdoktor har oväntat gått ur tiden

[2017-10-20] Vladimir Voevodsky, världsledande matematiker och 2016 utsedd till hedersdoktor vid Göteborgs universitet, har hastigt avlidit vid 51 års ålder.

• Polisens kroppsburna kameror föremål för nytt forskningsprojekt

[2017-10-12] Enskilda poliser utrustas nu med kroppsburna kameror i syfte att förebygga våld och samla bevis för lagföring. Detta skedde bland annat under nazist-demonstrationen i Göteborg den 30 september, och är på gång att införas i stor skala över hela landet. Ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet ska nu undersöka vilka konsekvenser kamerorna får för polisens arbete.