Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • 9,5 miljoner kronor i forskningsmedel till tillämpad IT

  [2017-12-12] Det blev stor utdelning av forskningsmedel till institutionen för tillämpad IT från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse, samt Vetenskapsrådet. ¿ Jätteroligt, det är ett kvitto på att vi forskar om relevanta frågor och håller kvalitet i vårt arbete, säger Jan Ljungberg, professor och viceprefekt för forskning vid institutionen.

 • Ny trend: Dokumentera familjelivet med hjälp av ett proffs (SVT nyheter)

  [2017-11-16] "Trenden i sociala medier att visa upp ett tillrättalagt och perfekt liv är på väg bort. Nu kommer nya trenden - att låta vardagen synas." SVT nyheter skriver om Beata Jungselius forskning.

 • Göteborgs universitet satsar på spelbranschen (GP)

  [2017-10-30] Den svenska spelbranschen växer så det knakar. Men bristen på seniora programmerare är stor. Staffan Björk intervjuas om nystartade masterprogrammet "Game Design & Technology" i GP.

 • Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data

  [2017-10-30] Johan Magnusson i Bildningspodden om Big Data.

 • Matematiskt geni och hedersdoktor har oväntat gått ur tiden

  [2017-10-20] Vladimir Voevodsky, världsledande matematiker och 2016 utsedd till hedersdoktor vid Göteborgs universitet, har hastigt avlidit vid 51 års ålder.

 • Polisens kroppsburna kameror föremål för nytt forskningsprojekt

  [2017-10-12] Enskilda poliser utrustas nu med kroppsburna kameror i syfte att förebygga våld och samla bevis för lagföring. Detta skedde bland annat under nazist-demonstrationen i Göteborg den 30 september, och är på gång att införas i stor skala över hela landet. Ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet ska nu undersöka vilka konsekvenser kamerorna får för polisens arbete.

 • Erik Stolterman - ny hedersdoktor vid IT-fakulteten

  [2017-10-02] Erik Stolterman, professor i interaktionsdesign vid Umeå universitet och professor i informatik vid Indiana University Bloomington, promoveras 20 oktober 2017 till hedersdoktor vid IT-fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Smarta telefoner utmanar lärarens roll i klassrummet

  [2017-09-26] Användningen av smarta telefoner i klassrummet kan skapa konflikter. Trots det har telefonerna blivit en del av den tekniska infrastrukturen för lärande då både lärare och elever använder telefoner som redskap i undervisning och skolarbetet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Robotar kan bidra till nya undervisningsformer i skolan

  [2017-09-12] Pedagogiska robotar i skolan kan i framtiden fungera som assistenter och ge lärarna avlastning. Trots många etiska utmaningar kring användandet av robotar är mellanstadieelever redan nu villiga att följa instruktioner och prata med robotar i klassrummet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Johan Magnusson i CIO: "Digitaliseringen spelar ingen roll"

  [2017-08-15] Johan Magnusson i CIO: "Digitaliseringen spelar ingen roll".

Fler nyheter

News image

Kontaktinformation

IT-fakulteten

412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-786 0000 (växel, Göteborgs universitet)

Fax:
031-772 4899

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://itufak.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-12-13