Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stora Kakelpriset till byggnaden Kuggen

Nyhet: 2012-11-16

Byggnaden Kuggen på LindholmenDen 6 november belönades Wingårdhs Arkitektkontor med Stora Kakelpriset för byggnaden ”Kuggen” på Lindholmen.

Stora Kakelpriset går till ett byggnadsprojekt i Sverige, där kakel och klinker använts på ett sätt som väl tillvaratar materialets egenskaper. Nya byggnader, till- och ombyggnader, utsmyckningar och andra byggnadsdelar kan delta.

Priset är på 50 000 kr och delas ut av Byggkeramikrådet, som är en branschorganisation för företag som arbetar med keramiska plattor d.v.s. kakel, klinker och mosaik. Den fantasifulla klädseln på Kuggens utsida består av keramiska plattor.

På plan 2 och 3 i Kuggen sitter sedan år 2011 IT-fakultetens kansli inrymt, tillsammans med avdelningen för interaktionsdesign, forskargruppen inom Crisis Management, forskare inom visualisering, IT-universitetets kansli, forskningsinstitutet Interactive Institute, samt nätverket för urban säkerhet URBSEC.

Länk till hela pressreleasen på Byggkeramikrådets sida

 

AV:

Kontaktinformation

Catharina Jerkbrant, kommunikatör

IT-fakulteten, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-772 4898, 0766-18 27 48

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?