Stora Kakelpriset till byggnaden Kuggen

Nyhet: 2012-11-16

Byggnaden Kuggen på LindholmenDen 6 november belönades Wingårdhs Arkitektkontor med Stora Kakelpriset för byggnaden ”Kuggen” på Lindholmen.

Stora Kakelpriset går till ett byggnadsprojekt i Sverige, där kakel och klinker använts på ett sätt som väl tillvaratar materialets egenskaper. Nya byggnader, till- och ombyggnader, utsmyckningar och andra byggnadsdelar kan delta.

Priset är på 50 000 kr och delas ut av Byggkeramikrådet, som är en branschorganisation för företag som arbetar med keramiska plattor d.v.s. kakel, klinker och mosaik. Den fantasifulla klädseln på Kuggens utsida består av keramiska plattor.

På plan 2 och 3 i Kuggen sitter sedan år 2011 IT-fakultetens kansli inrymt, tillsammans med avdelningen för interaktionsdesign, forskargruppen inom Crisis Management, forskare inom visualisering, IT-universitetets kansli, forskningsinstitutet Interactive Institute, samt nätverket för urban säkerhet URBSEC.

Länk till hela pressreleasen på Byggkeramikrådets sida

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-03-27