Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till en halvdag om AI och lärande

Nyhet: 2019-08-30

Johan Lundin, en av de forskare som fått medel för genomförande av ULF-projekt, bjuder den 28 oktober in lärare och skolledare till en halvdag på tema artificiell intelligens och lärande.

– Vi bjuder in till den här dagen för att lärare ska ha en möjlighet att förstå de förändringar som artificiell intelligens och maskinlärande kan betyda för skolan, säger Johan Lundin, professor på Institutionen för tillämpad IT på Göteborgs universitet.

Snabb utveckling

Artificiell intelligens är under snabb utveckling i samhället och också skolans verksamhet påverkas av detta. Det innebär till exempel att förståelsen av vad som är viktig kunskap i dag och i framtiden behöver utvecklas, men också hur undervisning kan stödjas med hjälp av ny teknologi.

– Vi hoppas att dagen ska ge insikter i vad det kan innebära att arbeta som lärare i en skola där artificiell intelligens finns inbyggd i de verktyg som elever och lärare använder. Men vi vill också diskutera hur dagens skolsystem kan komma att behöva förändras med hänsyn till den tekniska utvecklingen. Till exempel så behöver alla medborgare förstå något mer om den teknologi som ryms inom begreppet artificiell intelligens. I debatten idag tenderar polariserade synsätt att ta stor plats, kunskap om tekniken innebär att skolan och lärare bättre kan förstå och värdera eventuella möjligheter och utmaningar, säger Johan Lundin.

AI och digital matematik

Johan Lundin är en av de forskare som fått medel för genomförande av ULF-projekt. Det forskningsprojekt inom ULF-avtal där Johan Lundin är huvudsökande vill förbättra matematikundervisningen med stöd av moderna digitala läromedel som använder artificiell intelligens. Projektet genomförs i nära samarbete mellan undervisande matematiklärare på grundskolan, skolledare och forskare, på Hovåsskolan och Center för skolutveckling, Göteborgs stad samt Kapareskolan och Kvalitet & Utveckling i Kungsbacka kommun. Medverkande forskare i projektet är också Marie Utterberg Modén, samt Martin Tallvid.

Anmälan

Läs mer om halvdagen och anmäl dig här.
 

AV:

Artikeln publicerades först på: www.gu.se

Kontaktinformation

Catharina Jerkbrant, kommunikatör

IT-fakulteten, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-772 4898, 0766-18 27 48

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-08-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://itufak.gu.se/aktuellt/nyheter/fulltext//valkommen-till-en-halvdag-om-ai-och-larande-.cid1641126
Utskriftsdatum: 2020-06-01