Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om fakulteten

IT-fakulteten består av de två institutionerna Tillämpad informationsteknologi och Data- och informationsteknik, där den sistnämnda är integrerad med Chalmers.

Fakulteten bedriver IT-relaterad forskning och utbildning inom allt från abstrakt matematik och högteknologiska tillämpningar, till samhällsvetenskapliga undersökningar av IT-användningens konsekvenser.

IT-fakulteten har alltsedan starten kännetecknats av stor samverkan med det omgivande samhället. Flera av utbildningarna bedrivs i projektform och ofta utifrån problembaserat lärande, där även företag, myndigheter och organisationer är aktiva i kurserna.

Forskning och undervisning är mycket internationell med studenter, lärare och forskare från ett 30-tal olika länder. Geografiskt finns båda institutionerna representerade på våra två campus, Campus Lindholmen och Campus Johanneberg.

Det finns stor efterfrågan i samhället på människor med IT-utbildning. Arbetsmarknaden är god, både i Sverige och internationellt.

Dekan:

Dick Stenmark

Prodekan:

Miroslaw Staron

Vicedekan:

Jan Ljungberg

Institutioner:

Magasin:

IT-fakultetens magasin beskriver forskning och utbildning

IT-fakultetens magasin

IT-fakultetens interna sidor

Information om styrelse, råd och kommittéer, valprocess, styrdokument mm

Kontaktinformation

IT-fakulteten

412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-786 0000 (växel, Göteborgs universitet)

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2019-06-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?