Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om fakulteten

IT-fakulteten består av de två institutionerna Tillämpad informationsteknologi och Data- och informationsteknik, där den sistnämnda är integrerad med Chalmers.

Fakulteten bedriver IT-relaterad forskning och utbildning inom allt från abstrakt matematik och högteknologiska tillämpningar, till samhällsvetenskapliga undersökningar av IT-användningens konsekvenser.

IT-fakulteten har alltsedan starten kännetecknats av stor samverkan med det omgivande samhället. Flera av utbildningarna bedrivs i projektform och ofta utifrån problembaserat lärande, där även företag, myndigheter och organisationer är aktiva i kurserna.

Forskning och undervisning är mycket internationell med studenter, lärare och forskare från ett 30-tal olika länder. Geografiskt finns båda institutionerna representerade på våra två campus, Campus Lindholmen och Campus Johanneberg.

Det finns stor efterfrågan i samhället på människor med IT-utbildning. Arbetsmarknaden är god, både i Sverige och internationellt.

Dekanus:

Jan Smith

Prodekanus:

Dick Stenmark

Institutioner:

 

Kontaktinformation

IT-fakulteten

412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-786 0000 (växel, Göteborgs universitet)

Fax:
031-772 4899

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2017-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://itufak.gu.se/fakulteten/
Utskriftsdatum: 2017-12-13