Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

IT-fakulteten är miljöcertifierad

IT-fakulteten ingår i Göteborgs universitets miljöledningssystem och styrs av att universitetet är miljöcertifierat, se nedan.

Majoriteten av våra byggnader ägs av Chalmers fastigheter och IT-fakulteten ingår därför i Chalmers källsorteringsprojekt.

För att ta del av institutionernas miljöarbete – se institutionernas sidor:

Vad är miljöcertifiering?

Med hjälp av miljöledningssystem kan företag och organisationer systematisera sitt miljöarbete. Ett miljöledningssystem gör det lättare att fördela ansvar, prioritera miljömål och kommunicera miljöarbetet utåt. Det finns inga krav på nivåer på till exempel utsläpp i systemen. Däremot finns krav på att företaget dokumenterar sitt miljöarbete och ständigt förbättrar det.

ISO 14001 är en internationellt erkänd standard för miljöledningssystem. Företag och organisationer kan certifiera sina miljöledningssystem mot ISO 14001-standarden hos ett ackrediterat certifieringsorgan.

EMAS (Eco Management and Audit Scheme) är en EU-förordning med regler för miljöledningssystemets utformning och innehåll. EMAS är baserat på ISO 14001. Till skillnad från ISO 14001 ställer EMAS dock krav på att företaget offentligt redovisar sitt miljöarbete.

Student
Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2019-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?