Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dick Stenmark

Dekan vid IT-fakulteten

Dick är även docent i informatik och anställd som lärare och forskare på institutionen för tillämpad IT där han ingår i forskargruppen Digital innovation.

Dick Stenmark sitter i rum 3.27 på plan 3 i Kuggen, Lindholmsplatsen 1, alt. i rum Kompis på plan 4 i Patriciahuset, Forskningsgången 6, Lindholmen.

Dick Stenmark om Dick Stenmark:

– Jag är informatiker med ett stort intresse för organisationers användning av IT, främst informationssökningsteknologier och sociala medier. Tillsammans med en av mina doktorander ingår jag i DigitaL-projektet, som är ett samarbetsprojekt mellan Göteborgs universitet och Högskolan Väst. Ett helt nystartat forskningsprojekt handlar om att studera polisens användning av kroppsburna kameror och vilka effekter detta har på deras arbetspraktik, till exempel i form av ansvars-utkrävande.

Vad ser du framför dig i din roll som dekan?

– Med den samhällsutveckling vi har, där digitaliseringen tränger igenom på samtliga områden och berör alla åldersgrupper, så är IT-fakulteten en självklar expertnod när det gäller att förstå och påverka denna process. Jag vill se IT-fakulteten ta större plats genom att växa i antal medarbetare, utbilda fler studenter och i ännu högre grad påverka samhället i positiv riktning. En viktig del i detta är att synliggöra vår kompetens såväl internt inom universitetet som mot externa parter.

Mer om Dick Stenmark

E-post

Dick Stenmark

Kontaktinformation

Dick Stenmark, dekan

IT-fakulteten, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Forskningsgången 6

Telefon:
0702-508008

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2019-08-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?