Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miroslaw Staron

Prodekan vid IT-fakulteten

Ansvar för grundutbildningsfrågor

Miroslaw om Miroslaw:

– Jag är professor i software engineering och sysslar med utveckling av teknik för att göra mjukvaruutveckling effektivare och snabbare. Mitt huvudsakliga fokus handlar om att kunna göra mjukvaruutveckling till en process där tyngdpunkten ligger på värde för människa och samhälle. I min forskning samarbetar jag med ett antal stora och små företag inom mjukvarubranschen, främst genom att använda action research som forskningsmetodik, där utveckling av nya arbetsmetoder och teknik går hand i hand med utvecklingen av teoretiska modeller.

Jag har haft ett antal olika roller inom universitetet – både i linjeorganisationen och som ansvarig för utbildning och forskning. Man kan säga att jag har befunnit mig i tre av fyra akademiska rum.

Vad ser du framför dig i din roll som prodekan?

– Jag ser rollen som prodekan som en möjlighet att vidareutveckla en kvalitetskultur när det gäller högre utbildning – både på fakulteten och på universitetet och i samhället i stort. Jag anser att vi har ett stort ansvar för att bilda och utbilda våra IT-studenter som sedan ska agera i en dynamisk omvärld, med stor konkurrens från både utvecklare och uppstickare. Vi måste säkerställa att våra framtida alumni har den grund som gör dem attraktiva på en dynamisk IT-arbetsmarknad, både nationellt och internationellt.
 

Mer om Miroslaw Staron

Miroslaw Staron

Kontaktinformation

Miroslaw Staron, prodekan

IT-fakulteten, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Hörselgången 5, 417 56 Göteborg

Telefon:
031-772 1081

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2019-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?