Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vill du lämna förslag på examensarbete?

Om du och ditt företag eller organisation har ett förslag på ett uppdrag som du tror skulle fungera bra som examensarbete är du välkommen att kontakta våra institutioner. Om du är osäker på var ditt förslag till examensarbete passar bäst, kontakta båda institutionerna!

Institutionen för data- och informationsteknik

Institutionen för tillämpad IT

Tips: Systemvetarstudenterna på Tillämpad IT har en årlig exjobbsdag där företag och organisationer är välkomna att presentera sina idéer. Föranmälan krävs.

Systemvetarnas exjobbsdag 2019 äger rum 22 januari.
 

Examensarbete är en utmärkt form av provanställning som sedan kan leda till anställning!

Det här gäller när man anlitar studenter för att skriva ett examensarbete

Företaget/organisationen förväntas:

  • Stå för kontaktperson/handledare som hanterar de praktiska och löpande frågorna. Institutionen står för handledning av det övergripande och akademiska arbetet.
  • Stå för arbetsplats. Studenterna kan även jobba på campus, men det är mindre lämpligt då kontakten med uppdragsgivaren minskar
  • Stå för nödvändig utrustning
  • Stå för nödvändig programvara. Notera: Den programvara som Göteborgs universitetet och Chalmers tillhandahåller vilar ofta under villkor om att den inte får användas i kommersiellt syfte.


Eventuell lön eller annan ersättning är en fråga mellan studenterna och uppdragsgivaren.
 

Att tänka på:

Examensarbetesförslaget måste ha tillräcklig akademisk höjd för att fungera som just examensarbete – uppsatsen är en akademisk produkt som ligger till grund för en examen. Den person som ska fungera som handledare för de löpande frågorna måste ha kompetens för detta. Dvs. examensarbeten ska inte främst ses som ett billigt sätt att få ett problem undersökt av studenter – det ska finnas ett ömsesidigt utbyte mellan lärosäte och företag/organisation.

Uppsatsen/rapporten som produceras är offentlig handling och kan inte sekretessbeläggas. Om det finns mer hemliga delar i arbetet ska dessa inte vara avgörande för bedömningen av arbetet. En examinator ska kunna bedöma och förhoppningsvis godkänna arbetet utifrån den information som finns i den offentliga uppsatsen/rapporten.

Student

Uppsatsstipendium att söka inom Sök och Findability

Examensarbetet ska vara inom något av områdena Findability, Sök/Enterprise Search, Informationshantering, Big Data/Analytics eller Textanalys. Stipendium, Sök och Findability

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2019-01-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?