Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverk och centrumbildningar

IT-området i Göteborg har flera nätverk och centrumbildningar, som våra båda institutioner har aktiv del i:

Software Center

Software Center vill genom tät samverkan och forskningsprojekt gemensamma med industrin, tillföra spetskompetens när det gäller mjukvaruutveckling inom svensk och nordisk mjukvaruindustri och därigenom öka konkurrenskraften. Software Center har ett stort och växande antal samarbetspartners inom både akademi och industri.

Värd för centrat är institutionen för data- och informationsteknik

Swedish Center for Digital Innovation, SCDI

Swedish Center for Digital Innovation (SCDI) är ett forskningscentrum bestående av forskare och lärare från Chalmers, Göteborgs universitet och Umeå universitet. SCDI erbjuder en unik miljö för nära samarbete mellan forskare, studenter och praktiker för att lösa konkreta utmaningar inom området och främja ny teoribildning.

Swedish Center for Digital Innovation

Visualization Research Gothenburg

Visualization Research Gothenburg stärker, samlar och utvecklar forskning och undervisning inom visualisering på Chalmers, Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset. En huvudtanke med Visual Arena Research är att skapa ett akademiskt mervärde genom att knyta ihop forskargrupper och existerande och framtida fysiska arenor, hjälpa olika parter att hitta rätt kompetens inom visualisering, utgöra en ingång för medierapportering från området samt att kommunicera forskningsresultat.

Värd för centrat är institutionen för data- och informationsteknik

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2019-08-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?