Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppsatsstipendium inom Sök och Findability

Sök stipendium inom Sök och Findability från fonden till Henrik Strindbergs minne

Findwise, ledande it-konsultbolag i Europa inom Sök och Findability, beslutade hösten 2016 att bilda en fond till minnet av Henrik Strindberg efter att Findwise långvariga medarbetare Henrik Strindberg gått bort i november 2015. Henrik var en hängiven medarbetare som gjorde betydande insatser för Findwise. Henrik hade under hela sin karriär kontinuerliga kontakter med universitets- och forskarvärlden och han hade själv en bakgrund med studier på bland annat IT-fakulteten.

Vem kan söka?

Behöriga att söka medel ur fonden är studenter som studerar på något av IT-fakultetens program och är i färd med att skriva uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå. Examensarbetet ska vara inom något av områdena Findability, Sök/Enterprise Search, Informationshantering, Big Data/Analytics eller Textanalys. Bidrag kan sökas från fonden till resor och/eller andra utlägg i samband med genomförandet. Maximalt 5.000 SEK per examensarbete kan delas ut.

Ansökningar och eventuella frågor skickas till HenrikStrindbergsMinnesfond@findwise.com

Ansökan ska förutom person- och kontaktuppgifter, även innehålla en kort sammanfattning av examensarbetet, en motivering till varför ekonomiskt stöd behövs samt storleken på sökt bidrag.

Styrgruppen för fonden beslutar om bidrag skall utgå eller ej, samt meddelar snarast sitt beslut. Beslutet kan ej överklagas.

Sista ansökningsdatum för våren 2017 är 14 april.

Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2017-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?