Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till utbildningen på forskarnivå!

Forskarutbildning vid IT-fakulteten

Utbildningen på forskarnivå är för dig som vill vidareutveckla de kunskaper du fått med dig från grundnivå och avancerad nivå och tillägna dig metoder för att bearbeta problemställningar kritiskt inom ett specifikt forskningsområde. Utbildningen leder till licentiatexamen om 120 högskolepoäng, alternativt doktorsexamen om 240 högskolepoäng.

Mål

Utbildningens mål är att utveckla de kvalificerade kunskaper och färdigheter som fordras för att du självständigt ska kunna bedriva forskning inom ett ämnesområde. Målet är också att du ska kunna bidra till kunskapsutvecklingen inom ditt ämnesområde, där ett slutresultat är en vetenskaplig avhandling. Avhandlingsarbetet är en central del av utbildningen och ska ge dig förmåga att kritiskt bearbeta problemställningar inom forskningsområdet och självständigt planera, genomföra och dokumentera det vetenskapliga arbetet.

Utbildningen på forskarnivå syftar också till att utveckla din förmåga att omsätta uppnådda vetenskapliga färdigheter och kunskaper i fortsatt forskningsarbete och/eller i annat kvalificerat yrkesarbete. Utbildningen ska även utveckla kommunikativa och pedagogiska färdigheter.

Att doktorera vid Göteborgs universitet:

Fakultets- och institutionsspecifik information

Informationen på om utbildning på forskarnivå på IT-fakultetens sidor rör doktorander antagna vid Göteborgs universitet vid någon av de två institutionerna Data- och informationsteknik eller Tillämpad IT.

Institutionerna har även institutionsspecifik doktorandinformation:

Stipendier:

Sidansvarig: Cecilia Ihse|Sidan uppdaterades: 2020-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?