Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledare och examinator

Handledarrollen

När du har antagits som doktorand ska minst två handledare utses för din räkning, den ena är huvudhandledare och den andra biträdande handledare.

Handledarens uppgift är att vägleda doktoranden och utgöra en diskussionspartner på vägen mot licentiat- och/eller doktorsexamen. Det betyder att du kommer att träffa din handledare med jämna mellanrum för att resonera och stämma av hur arbetet med studier och avhandling fortskrider. Frågor som ni som handledare och doktorand diskuterar är till exempel: Vilka kurser bör jag ta? Vilka konferenser kan vara relevanta att delta i? När är det läge att skriva en forskningsartikel?

Handledaren bistår också med läsning av kappa/avhandlingsmanus. Tillsammans med doktorandexaminatorn är det handledaren som beslutar om avhandlingsarbetet har nått en sådan nivå att det är dags för licentiatexamen eller disputation.

Doktorandexaminator

För varje doktorand ska även en doktorandexaminator utses. Doktorandexaminatorn ska tillsammans med dina handledare vara delaktig i arbetet med din individuella studieplan. Doktorandexaminatorn har ett särskilt ansvar för att se till att din utbildning som en helhet (kurser och avhandling/licentiatuppsats) uppfyller examensmålen.

Sidansvarig: Cecilia Ihse|Sidan uppdaterades: 2017-09-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?