Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Licentiatexamen

Forskarutbildning vid IT-fakulteten

Du har som doktorand möjlighet att avlägga licentiatexamen om 120 hp efter två års studier på forskarnivå. Licentiatexamen kan antingen vara ett steg i utbildningen på forskarnivå till doktorsexamen, eller utgöra en slutexamen.

För licentiatexamen krävs att den studerande ska ha förvärvat fördjupade ämneskunskaper och fått träning i forskningsmetodik och i kvalificerat självständigt arbete. Högskoleförordningen föreskriver att licentiatuppsatsen måste omfatta minst 60 högskolepoäng.

Licentiatuppsatsen presenteras och försvaras vid ett offentligt seminarium.

Tidsplanering:

Boka lokal

Doktoranden bokar själv lokal för sitt licentiatseminarium. Tänk på att boka så snart du har fått ett fastställt datum!

Licentiatuppsats till tryck

Boka tid för tryck senast sex veckor före seminariet - tryckprocessen kan ibland ta lång tid beroende på tryckeriets arbetsbelastning. Tänk på att anlita ett tryckeri som finns i universitetets avtalsdatabas, vi kan annars bli skadeståndsskyldiga.
Mer information om tryckning

Omslag

Fakultetskommunikatören producerar omslaget till din licentiatuppsats och behöver ha in relevant material senast två veckor före tryck.
Mer information om omslag

Ta ut din licentiatexamen

Efter godkänt licentiatseminarium och om alla dina kurser är avklarade kan du ansöka om att få ut din licentiatexamen. Ansökan görs via Göteborgs universitets formulär:

Ansökan om licentiat/doktorsexamen

Sidansvarig: Cecilia Ihse|Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?