Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studieplaner

Forskarutbildning vid IT-fakulteten

Allmänna studieplaner vid IT-fakulteten

En allmän studieplan ska enligt högskoleförordningen finnas för varje ämnesområde. Den allmänna studieplanen ska tydliggöra utbildningens upplägg och innehåll, lärandemål, behörighetskrav, examensbenämning, avhandlingens omfattning, samt antalet obligatoriska kurser.

Allmänna studieplaner beslutas av fakultetsstyrelsen vid IT-fakulteten.

Allmänna studieplaner vid IT-fakulteten:

Data- och informationsteknik

Informatik

Interaktionsdesign

Kognitionsvetenskap

Tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap

Äldre allmänna studieplaner:

Individuell studieplan

För varje doktorand ska en individuell studieplan (ISP) upprättas. Planen ska innehålla institutionens och doktorandens åtaganden samt en tidsplan för doktorandens utbildning.

Din individuella studieplan ska upprättas inom två månader från det att du har blivit antagen som doktorand.

Studieplanen upprättas tillsammans med din handledare och doktorandexaminator och fastställs sedan av prefekt. Planen ska innehålla planerade, pågående och avklarade delar av din utbildning. Den ska också visa hur utbildningen finansieras fram till beräknat datum för disputation.

Den individuella studieplanen ska följas upp och revideras minst en gång per år. Revideringar utöver ovan nämnda kan ske om behov uppstår, till exempel om utbildningen ändras eller om du som doktorand begär det. Av uppföljningen skall tydligt framgå hur utbildningen framskrider. Studieplanen ska fungera som ett styrande dokument för hela din utbildning på forskarnivå och säkerställa att utbildningen bedrivs och följs upp på ett tillförlitligt sätt.

Information om elektronisk ISP vid Göteborgs universitet

Kontaktinformation

Cecilia Ihse

IT-fakulteten, 412 96 Göteborg

Besöksadress:
Lindholmsplatsen 1

Telefon:
031-786 9037, mobiltel: 0766-22 90 37

Sidansvarig: Cecilia Ihse|Sidan uppdaterades: 2019-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?