Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studier och praktik utomlands

Informationen på den här sidan är riktad till studenter vid institutionen för data- och informationsteknik (CSE) och institutionen för tillämpad IT. Du når mer generell information om att vara student på GU genom att klicka på "Studentportal" längst upp på sidan.

Om du vill studera utomlands som en del av dina studier vid Göteborgs universitet kan du åka på utbytesstudier via ett av våra utbytesavtal. Genom att resa på ett utbytesavtal slipper du t.ex. terminsavgiften vid värduniversitetet och utbytet anpassas lättare till din utbildning. Det finns öven möjlighet att åka på Minor Fields studies eller på praktik utomlands.

Ansökan och praktisk information

Du hittar all praktisk information om ansökan, hur det är att vara utbytesstudent, försäkringar, stipendier etc. på de centrala webbsidorna på Göteborgs universitet.

Ansökan och praktisk information, Göteborgs universitet

Var kan jag studera

Som student vid IT Fakulteten kan du läsa en termin eller ett helt år vid ett av våra många partneruniversitet.

Europa:

Ämnesspecifika samarbeten vid din fakultet/institution (ERASMUS+)

Dessa samarbeten är fokuserade till ett visst ämnesområde. Utbytesplatser inom dessa samarbeten kan sökas av studenter inom det aktuella ämnet. Som student vid IT-fakulteten väljer du dessa avtal om du vill läsa vid ett av våra europeiska partneruniversitet i Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Malta, Italien eller Bulgarien.

Norden och utanför Europa:

Ämnesövergripande samarbeten vid Göteborgs universitet

Dessa samarbeten är breda och inkluderar en mängd ämnesområden. Alla studenter vid Göteborgs universitet kan söka till dessa utbytesplatser. Som student vid IT-fakulteten väljer du dessa avtal om du vill läsa vid ett partneruniversitet inom Norden eller utanför Europa.

Ansökan

Här hittar du all viktig information om ansökan till utbytesstudier, vad som krävs i ansökan och hur urvalet går till. Ordinarie ansökan till utbyte är öppen mellan den 10 december - 1 februari varje år. Ansökan gäller för utbytesstudier hela nästkommande läsår, dvs kommande höst och/eller kommande vår. Om du studerar vid ett masterprogram vid Institutionen för data- och informationsteknik kan du även söka om att åka på utbytesstudier mellan 1 september och 1 oktober för kommande vårtermin.

Bilagor i din ansökan

Som student vid IT-fakulteten behöver du endast ladda upp ditt betygsutdrag och ditt personliga brev tillsammans med din ansökan.
Söker du utbyte till vissa ämnesövergripande utomeuropeiska universitet finns särskilda krav att förhålla sig till vad gäller dokumentation etc.

Urval

Göteborgs universitet antar inte utresande utbytesstudenter till studier vid partneruniversitetet, utan nominerar studenter för utlandsstudier. Det är det mottagande universitetet som antar studenten. När du som student har blivit nominerad av oss gör du en ansökan till det mottagande universitetet.

För att kunna bli nominerad till att studera utomlands inom ett utbytesprogram måste du uppfylla Göteborgs universitets grundläggande behörighetskriterier för utbytesstudier.

Urvalet går till så här

Om det föreligger konkurrens om platserna, följer IT-fakulteten följande urvalskriterier:

  1. Antal avklarade högskolepoäng inom ditt studieprogram
  2. Betyg
  3. Personligt brev

 

Kontakt, utlandsstudier - IT

Utbytesstudier inom Europa:

Eirin Bakken, Institutionen för data- och informationsteknik
031-772 1709, e-post

Ellen-Britta Fernell Foufa, Institutionen för tillämpad IT
031-786 5964, e-post


Utbytesstudier utanför Europa:

Kjell Malmgren, Amerika och Australien, International Centre
031-786 5337, e-post

Kristin Rådesjö, Asien och Afrika, International Centre
+ 46 (0)31-786 3648, e-mail


Praktik:

Lena Pedersen, International Centre
e-post 

Deadline för ansökan 1 februari

Hela universitetet har ett gemensamt ansökningstillfälle för utbytesstudier utomlands med deadline 1 februari varje år.

Eventuella restplatser kan utlysas senare. Kontakta din fakultet/institution för information om restplatser.

Sidansvarig: Eirin Bakken|Sidan uppdaterades: 2017-12-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?